SEMO Patizon - SNOWDISC F1
Související produkty
Detailní popis produktu
Patizon: SNOWDISC F1 Hybrid **** (Cucurbita pepo / Patizon)
Raná hybridní odrůda patizonu s keříčkovitým vzrůstem, středně větvící. Atraktivní a vyrovnaný plod je sněhově bílý, ploše diskovitý, kompaktní jemná dužnina je smetanově bílá. Při pravidelných sklizních vyniká vysokou násadou kvalitních mladých plodů. Má velmi dobrý zdravotní stav. Sklízíme od poloviny července do září.
Patizony jsou upravitelné mnoha způsoby. Vaří se v páře nebo ve vodě, dusí, smaží i pečou. Patizony se mohou také nakládat do sladkokyselého nálevu. Velmi zajímavou delikatesou jsou malé nakládané patizonky. V kombinaci s ostatními barevnými odrůdami patizonů je velice atraktivní oblohou.
Plodina spadající do skupiny tykví se stejnými pěstitelskými nároky. Sklízíme mladé plody, které nakládáme nebo zpracujeme jako cukety. Starší, vyzrálé plody s pevnou slupkou můžeme skladovat do konce roku.
Vegetační doba je 65 dní od výsevu do sklizně.
Přehled doby výsevu a sklizně:
• výsev - IV.-V.
• výsadba - V.
• do sponu - 120 x 60 - 70 cm po 2 - 3 semenech
• sklizeň - VII.-.X.
Ošetřeno proti chorobám: ANO
Moř./mor.: Captan 80 WG
Učinná látka: Captan
Dávkování: 2 - 3 semena do sponu
Postup při skladování tykví:
Stačí, aby byl plod tykve vystavena jen menšímu mrazíku a jeho skladovatelnost se znatelně zkrátí. Větší mráz plod zcela zničí. Tykve se sklízejí i se stopkou. Pokud při sklizni některým plodům stopka upadne, měli by se sníst jako první. Většina tykví musí po sklizni několik týdnů dozrávat. Mohou se rozložit venku na slunci na slámu nebo je nechat dozrát doma. Důležité je pohlídat stopky plodů, aby pořádně zaschly. Hniloba se totiž často šíří právě odtud. S tykvemi bychom měli zacházet podobně jako s jablky. Opatrně je pokládat, aby se neotloukly. Doma je můžeme rozložit na nějakou měkkou podložku, třeba na kartón. Nejdéle vydrží jednotlivé tykve zavěšené v síti ve volném prostoru. Ideální teplota pro skladování tykví se pohybuje v rozmezí 10 - 15 °C. Vyhovuje jim i pokojová teplota do 20 °C. Jednou za čas by se měli každou tykev zvednou a prohlédnout, zda se nekazí. Kontrolujeme také stopky. Menší plody lze skládat na sebe, velké se skladují v jedné vrstvě. Tykvím vadí, na rozdíl od brambor, vysoká vlhkost vzduchu.
Balení: 1,5 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.